Włosi wiedzą, jak jeść. Być może dlatego, że używane przez nich składniki są świeże, aromatyczne oraz właściwe dla każdego. Stereotypowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem pożywienia – koncentruje się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować poprawę utraty wagi, lepszą inspekcję poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest również wspaniałe i świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie tylko smakują niesamowicie, jednakowoż także są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

włoska restauracja w Krakowie

Zerknij na parę poniższych czynników, które stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Oliwa z oliwek
Jest to praktycznie niezbędne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest dostatnia w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E i inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.

Italian Cuisine in Krakow

   

Pomidory z puszki
Świeże pomidory są imponujące, lecz te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest bardzo istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą oraz są w stanie funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię wyeksploatowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, który przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (dzięki czemu krew ma prawo płynąć swobodnie), wywołuje powstawanie naczyń krwionośnych i zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem oraz ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.